Се роди најмладиот жител на Велес во 2019 година

Утрово, на 2 јануари во 10:16 во одделението за гинекологија и акушерство при велешката болница се роди првото новороденче во 2019 година.

Најмалиот велешанец тежи 2930 грама и е долг 49 центиметри. По извршениот царски рез, мајката Сибил Кариманова е во добра здраствена состојба.