Спортист на годината 2006

ImageОпштина Велес и Сојуз на спортови Велес организираа Избор на најдобар спортист и спортска екипа за 2006 година. Прогласувањето на најдобрите спортисти и спортски екипи се одржа во рамките на натпреварот на А1 Лигата во мал фудбал помеѓу екипите на „Марфилд“ - Прилеп и „Снупи“ - Велес во спортската сала „Парк-спорт“ - Велес на 20.01.2007 година. Добитници на наргади и признанија:

 

ЕКИПИ - СЕНИОРИ
1.    Кајак кану клуб Вардар
2.    Женски Одбојкарски Клуб Борец
3.    Кошаркарски клуб Ангели Леов

ПОЕДЕИНЦИ - СЕНИОРИ
1.    Роберт Папазов - Кајак клуб Тедико Вила Зора
2.    Јове Ќурчиев - Кошаркарски клуб Ангели Леов
3.    Ивана Карова - Женски одбојкарски клуб Борец
4.    Сашко Нацев - Кајак клуб Тедико Вила Зора
5.    Сашко Паунов - КМФ Велес
6.    Ивица Илиев - Ракометен клуб Борец
7.    Александра Ќулумова-Женски ракометен клуб Леов Бартек
8.    Никола Сараулев - Кошаркарски клуб Ангели Леов
9.    Пепи Петров - Ракометен клуб Велес
10.    Зија Мемедов - Фудбалски клуб Борец

ЕКИПИ МЛАДИ
1.    Кошаркарски клуб Ангели Леов
2.    Ракометен клуб Борец
3.    Клуб за гимнастички спортови Партизан

ПОЕДЕИНЦИ - МЛАДИНЦИ
•    Иле Бондиќов - Карате клуб Шкорпион
•    Владимир Брчков- Кошаркарски клуб Ангели Леов
•    Дејан Манасков- Ракометен клуб Борец
•    Пепи Арсовски - Планинарско друштво Младост
•    Влатко Миров - ЗСР Бабуна
•    Кристијан Ефремов - Атлетски клуб Изгрев
•    Васко Здравкин - тенис
•    Бранкица Петковска - Женски ракометен клуб Леов Бартек
•    Дарко Стојанов - ФК Борец
•    Дарко Калинов - Друштво за гимнастички спортови Партизан
•    Кристијан Калинов - Кајак кану клуб Вардар

ТРЕНЕР
•    Ане Љутков – најдобар тренер за сеноирски екипи
•    Никола Бисинов – најдобар тренер за млади

ПОСЕБНИ ПРИЗНАНИЈА
•    Одбојкарски клуб Борец – 50 години
•    Професор Ангел Жабев – 50 години во спортот
•    Фаст Фуд Снупи – за афирмација на спортот
•    Дејан Цветковски – за афирмација надвор од Велес

ПРИЗНАНИЕ ЗА ИНВАЛИДИЗИРАНИ ЛИЦА
•    Гордана Митева
•    Сојуз на слепи лица на Велес

ГАЛЕРИЈА:

Image Image

Image  Image

Image  Image

Image  Image

Image  Image